Szavazás

Szavazás

World Wrestling Entertainment

Hírek és információk a pankráció világából.

Szavazás

Szavazások archívuma

A konkurencia, azaz a TNA fejlődése

2008.01.09. 21:45 :: baxxter8

Nos már mondtam egy párszor, hogy ez egy kizárólag WWE-vel foglalkozó oldal, de mint konkurencia, azért említést érdemel a TNA, a másik nagy szervezet amerikában. Folyamatosan fejlődnek, mindig újabb és újabb mérföldköveket érnek el, bár veszélyt még egy kicsit sem jelentenek a WWE számára. Az elkövetkezőkben azt fogjuk megnézni, hogy mi is pontosan az amit elértek a megalakulásuk óta.

Heti pay-per-view show-k

Miután a WWE, csőd miatt felvásárolta a WCW-t és az ECW-t ők lettek az USA-ban a legnagyobb és legbefolyásosabb wrestling szervezet. Ez ösztönözte Jerry Jarrett-et és fiát, Jeff Jarrett-et arra, hogy 2002 májusában megalakítsák saját szervezetüket JSports and Entertainment néven, az NWA-el együttműködve. 2002 októberében pénzügyi támogatójukat leváltották és a nevüket TNA Entertainment-re változtatták.

A TNA teljesen máshogy működött mint a WWE. Azzal, hogy nem turnéznak mint a nagyobb szervezetek, elérték, hogy a költségek alacsony szinten maradjanak. 2002. június 19.-én kezdődtek meg a heti show-k, amiket csak ppv-n keresztül lehetett elérni és főleg a Nashville Fairgrounds-ban tartották, hogy a költségeket tovább csökkentsék. 2002 végén a show-k neve TNA Xplosion lett. 27 hónappal később úgy gondolták már rendelkeznek elég rajongótáborral ahhoz, hogy 3 órás ppv-kat tartsanak, ezért 2004. szeptember 8.-án a heti show-kat levették a ppv szolgáltatásból. Az első 3 órás pay-per-view, a Victory Road, 2007. november 7.-én volt.

TNA Impact!

A TNA Impact! 2004, június 4.-én indult a Fox Sports Net csatornán és ez hamarosan teljesen le is váltotta a ppv-n keresztül sugárzott heti show-kat. Pay-per-view-n keresztül ezentúl havonta egy 3 órás műsort adtak. Egy évvel később a csatornával kötött szerződés nem lett meghosszabbítva, mivel a show-k fokozatosan csökkenő nézettséget produkáltak. Ez ahhoz vezetett, hogy a TNA-nek volt havonta egy ppv-ja, de nem volt televíziós szerződése, ezért 2005. július elsején elkezdték a hivatalos oldalukon sugározni a heti show-kat, közben ajánlat után kutatva. Nemsokára jött is egy, a Spike TV-től és 2005. október elsején meg is tartották az első epizódot. Ezután a nézettség jelentősen növekedett és mára már főműsoridőben láthatjuk csütörtökönként az Impact!-et. 2007. október 4.-én két órásra bővült a show.

További bővülések

A heti show-któl függetlenül 2007. március 17.-étől house show-kat is rendeztek, továbbá októbertől kezdődően néhány havi ppv-t nem a helyi arénájukban tartottak. 2007-ben a TNA más területen is elkezdett próbálkozni, mégpedig egy videójáték fejlesztésével, amit a Midway Games csinál. 2006. áprilisában bejelentették együttműködésüket a YouTube-al, melyben ők ellátják exklúzív videókkal a YouTube-ot és ők ezt az oldalon közzéteszik. 2007. januárjában pedig telefonos tartalmakról szóló szerződést kötöttek a New Motion Inc.-el, ami a TNA Mobile és a telefonos szavazások bevezetését eredményezte.

2007. augusztusában az eseményszervező Craig Jenkins bejelentette, a TNA 2008-ra azt tervezi, hogy 8 ppv-t és 96 house show-t fog Orlando-n kívül tartani.

Forrás: wikipedia.org
Írta: baxxter8

1 komment

Címkék: wwe ecw tna wcw

A bejegyzés trackback címe:

https://wwewrestling.blog.hu/api/trackback/id/tr67291425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BZ 2008.01.14. 16:37:28

köszi baxxter8.ez most jól jött a szürke napokra

Visitor Map
Create your own visitor map!