Szavazás

Szavazás

World Wrestling Entertainment

Hírek és információk a pankráció világából.

Szavazás

Szavazások archívuma

Visszaemlékező - Muhammad Hassan halála, avagy amikor a botránycsinálás túl messzire megy

2008.04.11. 10:55 :: baxxter8

Nos, kezdetnek szeretném elmondani, hogy ezzel az első történettel egy sorozatot szeretnék elindítani Visszaemlékező néven, reméljük folytatni is fogom és nem csak egy terv marad.

Az első történet amit kiszemeltem, az egy kis botrányt akart kelteni és hát azt kell, hogy mondjam "túl jól" sikerült. Az időpont 2004 december, a WWE egy elég felkavaró karakterrel rukkol elő, pontosabban rögtön kettővel. Muhammad Hassan és manager-e Koshrow Daivari, akik arab-amerikaiak és már elegük van a 2001. szeptember 11.-ével kezdődő fokozottabb diszkriminációból.

Kis szünet után 2005 júniusában komolyabban elkezdtek velük foglakozni. A június 23.-ai Smackdown-on Big Show, JBL, Booker T és Chris Benoit azon vitatkoztak, hogy ki kapja a következő címmeccset, amikor is Hassan és Daivari megjelentek a ringben. Hassan elmondta, hogy annak ellenére, hogy még mindig veretlen, teljesen alábecsülik. Válaszul erre Teddy Long bejelentett egy 6 emberes tag team meccset a jelenlevők részvételével és még Undertaker-el. Ekkor a négy ringben lévő pankrátor megtámadta Hassan-t és végül Big Show kidobta őt a ringből. Long erre összehozott egy azonnali meccset Big Show és Hassan között, amit Hassan nyert meg miután leütötte Show-t egy székkel amikor a bíró hátatfordított nekik.

Jövő héten következett a 6-man tag team meccs, amiből Undertaker-t diszkvalifikálták, mert leütötte Hassan-t egy székkel, Hassan-t pedig kiszámolták, mert elhagyta a ringet.

Következő héten folytatta elégedetlenkedését Long-nál, elmondta, hogy neki kellene lennie a number one contender-nek, mivel még mindig veretlen. Long összedobott egy Undertaker vs Hassan meccset a Great American Bash-re, aznap estére pedig egy Daivari vs Undertaker meccset. Mielőtt a meccs lement volna egy furcsa jelenetet láthattunk, amiben Hassan azt mondta, hogy Daivari feláldozása jó célért fog történni. Ezután Undertaker egy gyors meccsben legyőzte Daivari-t. Ekkor megjelent Hassan a bejárati rámpán és elkezdett imádkozni, amire 5 fekete ruhás, símaszkos ember jött elő, berohantak a ringbe, megtámadták Taker-t és egy drótkötéllel ájulásig fojtogatták. Majd a fejük fölé emelték Daivari eszméletlen testét és kivitték az arénából.

Ezzel a kivitellel a távol-keleti szokásokra akartak utalni, ahol is az öngyilkos merénylők holttesteit a tömeg a feje fölé emeli és így viszik el a végső nyughelyükre őket.

Nos, ezzel egy kis megbotránkozáson kívül még semmi különös nem történik. Na de, közbejött valami amire nem számítottak. Minden Smackdown felvétele kedden történik és ez ekkor sem volt másképp. Csak közben csütörtökön terroristák 4 bombát robbantottak fel egy londoni tömegközlekedési eszközön, amiben 52-en haltak meg és több mint 700-an sérültek meg.

Miközben a brit közvetítésekből teljesen kivágták Daivari jelenetét, amerikában vágatlanul leadták az egészet.

A reakciók természetesen gyorsak és határozottak voltak. Korábban Dave Meltzer a Wrestling Observer szerkesztője még meg is jegyezte, hogy mennyire rossz választás megint ilyen témával foglalkoznia a WWE-nek, mivel már egyszer kudarcot vallottak 1991-ben Sgt. Slaughter-el.

A WWE-nek igazából nem volt semmi problémája a kiváltott reakciókkal, mivel pontasan ez volt a célja, botrányt csinálni. Csakhogy a csatorna, a UPN kijelentette, nem szeretnék többet Hassan-t látni.

A WWE-nek nem volt választása, Hassan-nak mennie kellett. A következő héten Hassan ügyvédje jelent meg a ringben és bejelentette, hogy Hassan addig nem fog a Smackdown-on mutatkozni, amíg le nem győzte Taker-t a Bash-en. Erre kijött Taker és egy Tombstone-al elintézte az ügyvédet.

A Great American Bash-en megtartották a number one contender meccset. Hassan ismét segítségül hívta az embereit, de Taker elintézte mindet, majd legyőzte Hassan-t. Ezután  a bejárati rámpán csinált egy Powerbomb-ot Hassan-on, aminek következtében az beszakadt és Hassan a betonba csapódott.

A becsapódást igazából nem lehetett látni, csak azt, ahogy a véres Hassan a földön fekszik. Nem sokkal később bejelentették, hogy sűrgősen kórházba kellett szállítani.

Azóta nem szerepelt a WWE műsoraiban.

Hát ilyen amikor a szándékos botránykeltés rosszul sül el. Vagy legalábbis Hassan részéről mindenképp. A történetben Daivari volt az áldozat, Hassan pedig a történet áldozata lett. A londoni robbantások miatt a WWE annyira a középpontba került, hogy feláldozása elkerülhetetlen volt.

Hol vannak most?

Mark Copani (Muhammad Hassan) szerződését 2005 szeptemberében bontották fel. Manapság színészi karriert próbál építeni magának és tagja a Writers Guild of America-nak.

Daivari-t az eset után visszaküldték az OVW-ba, majd amikor elcsendesedtek a dolgok, novemberben visszatért Kurt Angle oldalán. A sikertelenségek után Mark Henry manager-e lett. Áprilisban Daivari bemutatta új manager-eltjét, a Great Khali-t. Végül 2007 október 16.-án kirúgták. Azóta független szervezeteknél dolgozik.

Forrás: Pulse Wrestling
Írta és fordította: baxxter8

6 komment

Címkék: wwe hassan visszaemlékező muhammad daivari

A bejegyzés trackback címe:

https://wwewrestling.blog.hu/api/trackback/id/tr37420493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BZ 2008.04.11. 17:47:42

jo szeretem az ilyen hosszu hireket.ezt folytasd légyszives! köszi.egyébként jeff hardy-ról írsz majd a közeljövőben?jo lenne.helo

Gyussz 2008.04.11. 23:29:16

Jaja és írhatnál többet az új hírekről ha az időd engedi!!!

retro 2008.04.13. 12:23:54

az amerikai társadalom borzasztóan kirekesztő. lásd a mostani demokrata elnökjelöltségi választásokat.

a wwe sem szól másról, nagyon nagyon nagyon kevés külföldi pankrátort "tűr" meg az amerikai közönség, legyen szó japán, kanadai, brit, francia stb származásúról. ez régen is így volt, a jövőben is így lesz (sajnos). nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy az amerikai közönség vevő legyen a külföldi bírkózók sikereihez, teljesen mindegy, hogy veretlen e, vagy sem, hogy kitűnő tehetség e vagy sem. erre csak rájátszhat a wwe, hogy milyen szerződést kínál neki, miről is szóljon az adott pankrátor karaktere. lásd bret the hitman hart. óriási tehetség volt és nem is igazán heel típus! (bár karaktere mindenképp az volt). vannak természetesen ellenpéldák is, de ne feledjük el azok óriási pushát. nehéz lenne egy rey mysteriot pusholni, ha lenne egy nagyobb mexikói-amerikai konfliktus.

szerintem egy többezres közönséget befogadni képes aréna esetében, melyeket hétről-hétre képes megtölteni a wwe az egyesült államok báremely államában, nincs is igazán szükség egy komolyabb nézeteltérésre, balhéra, botrányra, esetleg balesetre. ezt elkerülendő a wwe így oldotta meg a kérdést (nem először). ilyen világot élünk, a szórakoztatás pedig feltétlenül engedhet be a falai közé ellentéteket.

természetesen mi itt európában egészen másképp látjuk a dolgokat, bennünk nincs semmiféle gyűlölet az arab származású pankrátorokkal szemben. ahogy bennem sincs.

BZ 2008.06.17. 10:42:32

Há irjá má öccse valamit XD.Tényleg én majdnem minden nap fönn vagyok nézni hogy mivan.ok?kösz

baxxter8 2008.07.01. 15:00:49

XD Bocs hogy ilyen sokáig nem írtam, de ott volt a vizsgaidőszak, ahol a szabadidőmben semmi kedvem nem volt írni, aztán utána a hirtelen rámzúduló rengeteg szabadidő miatt mindent egyszerre akartam csinálni. Rákattantam nagyon az animékre, azokat néztem amikor csak tudtam, de ma elkezdtem írni egy cikket. Remélem 1-2 napon belül kész lesz, mivel mellette angol feliratot fordítok.

Üdv

BZ 2008.07.03. 08:11:05

Nagyon köszönjük!Akkor viszont bocs.Remélem jól sikerültek a vizsgák.Mondjuk én sem voltam itthon 1 hétig és talán nem is leszek szombattól.Aztán majd az eddzések is elvesznek
valamennyit az időmből.Nemsokára kijön a TNA
videójátékban!Hú már naon várom.A WWE-re még várni kell egy kicsit.Mit szóltok a draft-hoz?
Öcsém Matt Hardyt az ecw-be.Na az gáz.XD
helló

Visitor Map
Create your own visitor map!