Szavazás

Szavazás

World Wrestling Entertainment

Hírek és információk a pankráció világából.

Szavazás

Szavazások archívuma

Hogy miért is jó WWE fan-nak lenni mostanság

2008.08.01. 20:09 :: baxxter8

Elnézést az újabb hosszú kimaradásért, de valami hihetetlenül lusta voltam, semmi kedvem nem volt írni, meg igazából ötletem se volt semmi az égvilágon. Az már csak a hab a tortán, hogy belekezdtem egy anime sorozat fordításába is, azóta meg aztán végképp elment a kedvem. De most újra itt vagyok és semmiképp sem akarom elhanyagolni az oldalt.

Arra gondoltam, hogy elemezzük egy kicsit, hogy milyen is mostanság a WWE. Az utóbbi időben a WWE egyszerűen óriási. A Raw mindig is toppon volt, most sincs másképp, a Smackdown 2006-ban egy nagy halom kaki volt, de tavaly óta ez is óriási lett és szerencsére az ECW sem lóg ki a sorból. Szóval szerintem minden rajongó elégedett lehet az utóbbi egy-másfél évvel. De, ezen túlmenően Vince ezerrel nyomatja az extrákat is. Speciális 3 órás Raw-k, a tavalyi után egy igazi One Night Stand és még sorolhatnám. Az amerikai kollégák pár hétig még óriási pénznyereményeket is kaptak. Szóval nagyon elkényeztetve érezhetjük magunkat. És amikor már azt hinnék, hogy azért Vince nem viszi túlzásba a kényeztetést, bejelenti a 2008-as draftot. Aztán odavágja nekünk a Great American Bash-t, most pedig itt a nyakunkon egy újabb Saturday Night's Main Event. Ja és a Summerslam közelségét már nem is említem.

Ez volt nagy vonalakban, most ássuk bele magunkat kicsit mélyebben a témába.

Raw

A WWE kreatív csapata nagyon megtáltosodott, főleg a Draft óta. És ez mindenféle óriási változások formájában jelenik meg előttünk. Például ami most történt legutoljára. GM váltás. Mike Adamle kéremszépen???? Az ember azt se tudja hirtelen, hogy mit gondoljon. Most sírjon vagy nevessen?? Második nekifutásra szerintem nyugodjunk le és gondoljuk át. Nekem személy szerint, ahogy szerepelt miután kinevezték GM-nek, nagyon tetszett. Mert két eset lehetséges, az egyik, hogy azt a gyökérkedést amit kommentátorként csinált, azt áthozza vagy hogy egy ördögien géniusz GM lesz belőle, hasonlóan Bischoff-hoz vagy például Heyman-hez. És amit eddig láttam, akármennyire is rövid volt, abból az utóbbira következtetek. Eddig mindenki lenézte, de most a hatalom az ő kezében van és ettől talán még nagyobb lesz a felfordulás a Raw-ban, mint eddig. Ami nem is baj.

ECW

Kb 1 évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy egyszer eljön az az idő, hogy az ECW műsorait várni fogom hétről-hétre. Hát meg kell hogy mondjam, eljött az az idő nem is olyan rég. Az ECW annyira feljavult és kinőtte magát, hogy a Smackdown-tól és a Raw-tól már csak a műsorhosszúság különbezteti meg. És ehhez még hozzájön az, hogy ha az ember vet egy pillantást a roster-re, akkor érdekes dolgot fedezhet fel. Mégpedig azt, hogy elég vékonyka. Egy ekkora roster-ből hoznak ki hétről-hétre óriási meccseket és történeteket. Íme a felhozatal, ott van Colin Delany árulása, Mark Henry és Tony Atlas szövetsége, Finlay/Knox feud, Bourne/Chavo feud (amibe Bam és Atlas Ortiz is becsatlakozott), Miz és Morrison tag meccsei és ott van Little Guido, ha esetleg valakit le kell zúzni. Szóval hiába is lett kipusztítva minden csírája a régi ECW-nak, a műsor jobb mint valaha, sőt talán pont erre volt szüksége, mondhatni azóta működik jól amióta megtörtént a teljes "tisztítás".

Smackdown

A Smackdown "védjegye" mindig is a komolyabb hangvételű wrestling volt, több és komolyabb igazi wrestling és több idő a meccseknek. A Smackdown most már nem csak hivatalosan is a két "nagy" műsor egyike, hanem ténylegesen is. Megkapta Big Show-t, Triple H-t, Jeff Hardy-t, ott van alapból Edge és Taker is jön vissza. És ezek mellett még ott vannak olyan nevek mint Kennedy, MVP, Umaga, Shelton és Carlito. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor örömmel jelethetem ki, hogy az utóbbi időben egy igen kis ütős női divízió alakult ki a Smackdown-ban is, amit a Great American Bash-en bemutatott vadonatúj Diva's Championship debütálása koronázott meg.

És végül pedig jöjjön egy nem rég kialakult kérdés megválaszolása: Miért Khali?

Először is tisztázzuk, hogy kiderült, Khali fog kiállni Triple H ellen Summerslam-en. Gondolom mindenki fejében az fordult meg először, hogy "megőrült a WWE?". A válasz: nem. Ez volt a lehető legjobb amit most meg tudott lépni a WWE.

Nos, a Summerslam mint tudjuk a "négy nagy" egyike (WM, Royal Rumble, Survivor Series), és mindegyiknek van valami sajátossága. A Survivor Series-nerk ott van a tradicionális Survivor Series meccs, ami egy 5-on-5 elimination match, a Royal Rumble-nek pedig a Royal Rumble meccs, ami egy 30-man over the top rope battle royal. A Wrestlemania-ét szinte mondanom sem kell, hiszen ez a wrestling világ super bowl-ja, olimpiája, világbajnoksága, wimbledon-ja stb. Továbbá a Survivor Series és a Royal Rumble sajátossága még az, hogy ezek a Wrestlemania-nak építenek fel történeteket. Ezzel szemben a Summerslam-nek semmi ilyen sajátosságai nincsenek (se konkért, se WM-re való történet építés), egyszerűen csak annyi, hogy mivel "biztonságos" távolságban van a WM-től, ezért a WWE mondhatni azt tehet amit csak akar. Ez tehát a Summerslam sajátossága, az óriási Wrestlemania-hoz hasonló meccsek, minden felelősség nélkül.

Batista és Cena kilőve mivel egyiknél sincs az öv, bár ennek ellenére a meccs meg lesz tartva Summerslam-en, de ez még mindig nem kizáró ok egy WM-es title meccsre, szóval ők ketten sokszorosan kizárva a title picture-ből. Most nézzük a batlle royal résztvevőit akik MVP, Kennedy, Big Show, Jeff Hardy, Umaga és Khali voltak. MVP még nem érett egy címmeccsre, de nemsokára egy jó kis heel main eventer lehet belőle. Kennedy most nagyjából középtájon van, az ő célja egylőre max US Championship. Big Show és Umaga a két szörnyeteg akik nagyon jól el tudják gyilkolászni egymást, illetve Triple H/Umaga feudot korai lenne lelőni, a Triple H/Big Show feud pedig egy face/face meccs lenne, ami már a második a Summerslam matchcard-on. Jeff Hardy-val ugyanez a helyzet, meg amúgy is őt szerintem még egy kicsit nyomatni kellene, mondjuk egy jó kis Hardy/MVP feud. Tehát csak 1 név maradt, The Great Khali. Ő heel karakter, nem kell tartogatni semmilyen eseményre és tökéletes alapanyag egy Summerslam méretű nagy meccsre. Szóval nem kell félni, főleg azért sem, mert amilyen mostanság a WWE műsorainak a minősége, nagy valószínűséggel a Khali vs Triple H meccsel sem lesz semmi baj.

Szóval készüljön mindenki, mert közeleg a Biggest Party of the Summer!

 

Írta: baxxter8

Forrás: Pulse Wrestling

 

10 komment

Címkék: wwe

A bejegyzés trackback címe:

https://wwewrestling.blog.hu/api/trackback/id/tr84548093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BZ 2008.08.01. 21:50:08

végre új bejegyzés!

BZ 2008.08.02. 17:18:18

jó hogy végre megint írsz! a pankráció sulikról tudnál írni?jó lenne nagyon.na helo

baxxter8 2008.08.02. 23:31:50

Milyen pankráció sulikra gondolsz? Ha esetleg magyarországiakra, akkor sajnos olyanról nem tudok.

BZ 2008.08.03. 10:59:28

oh akkor ok.pontosan magyarban csak azért igen hogy egyáltalán van-e?de köszönöm.

BZ 2008.08.03. 11:00:17

énis lennék érted egy jó kis pankrátor hehe

BZ 2008.08.03. 11:39:22

ja az ovw elég drága meg azé tényleg jó lenne.bocs hogy ilyen sokat írok meg nem egybe de az idő haladtával jönnek a gondolatok XD.jo nem mintha lenne rá pénzem hogy húzzak amerikába XD.baxxter te hány éves is vagy? ha kérdezhetem.én 13 múltam.15 évesen már lehet kezdeni.valahol olvastam.legalábbis amennyit értettem belőle XD vagyis semmit de azt nagyon.Írtad régebben hogy hogyan lehet valakiből wwe pankrátor és ott a kommentekhez azt irtad hogy talán pesten van valahol.szerinted más is jön még az oldalra aki tudna erről mert az irhatna erről valamit nagyon megköszönném.hú de sokat irtam XD

Evolution 2008.08.12. 18:41:18

Sziasztok
nem lehet tudni, hogy batista vagy cena nyer?

Geo_morph 2008.08.27. 19:33:15

Sziasztok,
jó ez a blog, nem is hittem, hogy találok magyarokat, akik olyan bolondok, mint én... :)
Én sajnos csak a youtube-on nézem az eseményeket. Megkérdezhetem, hogy van Magyarországon olyan adó, ahol lehet látni a közvetítéseket, tudtok ilyenrôl?

Elôre is köszi, üdv mindenkinek!

BZ 2008.09.20. 16:55:04

Eurosporton régen volt tna de leszedték.fene
mi történik az oldallal?remélem még nincs vége az egésznek. remélem:(
Na helo:)

mecleaud 2009.10.31. 18:07:47

Szia!

Csak érdeklődni szeretnék,hogy az áprilisi bécsi pankrációra hol lehet jegyet venni?

Előre is köszi!

Visitor Map
Create your own visitor map!